Gesubsidieerde Mediation

Hightrust

In Nederland bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van gesubsidieerde rechtsbijstand (ook wel eens 'Pro Deo' genoemd).  Dit geldt ook voor mediation. Op deze manier blijft het voor mensen met een laag inkomen toch mogelijk gebruik te maken van het rechtssysteem.

Alleen mediators die ingeschreven staan bij de Raad voor Rechtsbijstand mogen deze gefinancieerde mediation aanbieden. Ook Mediation Sneek heeft de mogelijkheid om deze gesubsidieerde mediations voor jullie aan te vragen. 

Als je beschikt over weinig inkomen of vermogen, dan heb je hier mogelijk recht op. In dat geval betaal je uitsluitend de eigen bijdrage (€ 54 of € 105 per partij). Op de site van de Raad voor Rechtsbijstand kun je zelf een inschatting maken of je aan de voorwaarden voldoet om hiervoor in aanmerking te komen.

Tijdens het kennismakingsgesprek zal ik met jullie onderzoeken of één van jullie of misschien allebei op grond van het inkomen recht hebben op gesubsidieerde mediation, en deze 'toevoeging' vervolgens aanvragen.

Mediation Sneek
Stortemelk 11
8602 CT  Sneek
06 - 19057276
 

MfN Registermediator PNG 72dpi

 

logo rvr

Hightrust